В Ужгороді до 29 березня триває акція, під час якої можна обміняти відсортоване сміття на подарунки

В Ужгороді до 29 березня триває акція, під час якої можна обміняти відсортоване сміття на подарунки
Папір, пластик, скло, а  також батарейки можна приносити щосереди та щоп’ятниці із 16:00 до 17:00 у приміщення ректорату УжНУ.

 

За чисте відсортоване сміття можна отримати подарунки – брендовані екоторбинки, ручки, горнятка, блокноти. Триватиме акція «Ужгород за чисте довкілля» до 29 березня.  


Екоакція «Ужгород за чисте довкілля» проводиться завдяки співпраці ГО «Зелений Варош» із Центром інновацій та розвитку УжНУ та Управлінням у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міськради.

«Ми спільно вже проводили різні екологічні заходи –  і екотолоку, і екопросвітницькі акції щодо сортування відходів, також заздалегідь були встановлені контейнери в УжНУ і наш вклад – просвітництво і пояснення того, для чого нам всім потрібно сортувати відходи, як ми це робимо і як можна відходи перетворити у доходи», – розповіла у коментарі zaholovok.com.ua керівниця ГО «Зелений Варош» Анна Сабадош.  

Батарейки на переробку

Фото ГО «Зелений Варош»

Акція «Ужгород за чисте довкілля» триває до 29 березня: щосереди та щоп’ятниці із 16:00 до 17:00 у ректораті УжНУ (пл. Народна, 3, перший поверх) кожен охочий може віддати свої відсортовані чисті відходи.

«Закликаємо приносити пластик, папір, скло, а також батарейки. В обмін за відходи можна отримати стильний подарунок. Це може бути шопер, екоторба, ручки, горнятка  та інше.  Ми хочемо привернути увагу і показати, що сортувати відходи можна і потрібно. І за те, що людина сортує, вона може отримати щось взамін – так, як це працює в усіх цивілізованих країнах», – додає Анна Садабош.  

Крім того, на сторінках «Зеленого Вароша» у соцмережах триває «Екоінтенсив» – щодня публікується нова інформація про пластик, скло, концепцію zero waste, про компостування та все інше, дотичне до теми сортування відходів.

 

Фото ГО «Зелений Варош»

Запланований також відкритий показ фільму на екологічну тематику: 27 березня, о 17:00 у залі ректорату УжНУ. Після перегляду відбудеться обговорення стрічки. «Закликаємо сортувати відходи, берегти нашу планету, нашу природу. Зараз треба цінувати кожну хвилину і кожен ковток повітря, за що ми безмежно вдячні нашим ЗСУ», – каже Анна Сабадош.

Учасники акції в УжНУ

Фото ГО «Зелений Варош»

Заголовок

 

23 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів