Закарпатські митники виявили в одному із рейсових автобусів незадекларовані брендові речі, вироби з фарфору та техніку

Закарпатські митники виявили в одному із рейсових автобусів незадекларовані брендові речі, вироби з фарфору та техніку
Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці

 

11 березня, закарпатські митники у пункті пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» виявили в одному із рейсових автобусів незадекларовані брендові речі, вироби з фарфору та техніку.

Повертаючись із Чехії, закарпатський водій рейсового автобусу, який курсував маршрутом «Прага-Міжгір?я», під час проходження митних формальностей запевняв про відсутність будь-яких товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. Однак, ретельна перевірка інспекторів вказала на не доброчесні наміри водія перетнути українсько-словацький кордон та підзаробити на перевезенні дороговартістних посилок.

Так, у багажному відсіку митники виявили серед багажу пасажирів новенький імпортний товар, розфасований у дорожніх сумках. Серед не задекларованих речей - жіночі сумочки відомих торгових марок: «Louis Vutton», «Dolce Gabbana» та  «Burberry; брендові взуття: «Prada», «Jimmy Choo», «Versace», «Louis Vutton»; різні аксесуари від «Louis Vutton» та «Dolce Gabbana»; косметика «Rituals» і «Louis Vutton»; одяг від престижних марок: «Boss», «Loro Piana», «Buberry», «Louis Vutton»; набори з фарфору від «Bunny Tales»; побутова техніка «Dyson». Орієнтовна загальна вартість товару становить приблизно 10 тисяч доларів США, що значно перевищує дозволену митним законодавством суму (до 500 євро та до 50 кг на одну особу) без декларування та сплати митних платежів.

         Водій, звісно, «відхрестився» від виявленого товару на кілька сотень тисяч грн, вказавши на іншу особу, яка попросила в Празі перевезти речі через кордон.

Позаяк зазначені дії перевізника містять ознаки порушення митних правил, відносно нього складено протокол за ч.2 статті 471 Митного кодексу України (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами). Санкції даної статті передбачають накладення штрафу в розмірі 30% вартості предметів правопорушення.

Наразі не задекларований товар, остаточну вартість якого визначить спеціаліст-експерт, вилучено.

 

12 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів