Чотирьох осіб, які спробували перепливти Тису, затримали прикордонники відділення «Солотвино»

Чотирьох осіб, які спробували перепливти Тису, затримали прикордонники відділення «Солотвино»
Про це інформує пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

 

Одягнені у гідрокостюми двоє хмельничан та двоє киян, з настанням темряви вирушили шукати мілкі місця на річковій ділянці кордону, щоб потрапити в Румунію. Кілька разів порушники наважувалися зайти у воду, проте поверталися і продовжували пошуки.

За їх діями з повітря стежив оператор повітряного моніторингу обстановки, який доповів черговому про виявлення «туристів». На пошук одразу висунулася група реагування, за 15 метрів до держрубежу чоловіків затримали прикордонники.

«Дайверів» доставили в підрозділ. Чоловіки розповіли, що приїхали на Закарпаття з метою незаконного перетину кордону. Ділкам, які забезпечили їх гідрокостюмами та пообіцяли організувати перехід кордону відомими лише їм мілинами, кожен із затриманих віддав по 2 тисячі доларів США. Також порушники зізналися, що побачивши, якою насправді повноводною та стрімкою є Тиса, зрозуміли, що їх обманули й перепливати таку водойму дуже небезпечно, але вирішили спробувати. Про те, що така спроба може вартувати їм власного життя, намагались не думати.

Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справи скеровано до суду.

 

 

01 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів