ЗАКАРПАТТЯ: ВОГОНЬ НЕВПИННО ЗАБИРАЄ ЛЮДСЬКІ ЖИТТЯ

Головне управління МНС України в Закарпатській області стурбоване ситуацією в краї, що складається у цьому році із загибеллю людей на пожежах. Попри увесь можливий комплекс заходів, які вживаються працівниками оперативно-рятувальної служби щодо відвернення загрози пожеж, вони все ж продовжують наносити регіону й населенню великі матеріальні збитки. Так з початку року в області виникло 388 пожеж, шкода від яких склали майже 2 мільйони гривень.

 

Найбільше непокоїть те, що вогонь забирає людські життя. На жаль, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року спостерігається невтішна тенденція росту кількості загиблих. На сьогодні на пожежах вже загинуло 38 людей з яких одна дитина, а це на 8 більше відповідної минулорічної статистики. Отож, проблема гарантування пожежної безпеки залишається актуальною, а в літній період набуває особливої гостроти, коли маленька іскра, скажімо від непогашених цигарки чи сірника може призвести до масштабного вогняного лиха.

Прикро, але винуватцями всіх цих бід в більшості випадків є самі ж люди, які зневажливо ставляться до вимог пожежної безпеки, проявляючи недбалість у відношенні до вогню. Судіть самі: майже кожна третя пожежа в області стається через людський фактор, або ж мовою фахівців пожежної справи причиною стає необережне поводження краян з вогнем. Найбільше на пожежах люди гинуть знову ж таки через свої шкідливі звички, приміром, паління в нетверезому стані.

Звісно, вживати алкогольні напої і палити – вирішувати кожному індивідуально. І все ж працівники Державного пожежного нагляду застерігають тих, хто саме так „розслабляється”, щоб вони були дуже обачливі й здоровий глузд все ж брав верх над невпинним бажанням перед сном затягнутися цигаркою. А далі все відбувається за звичною ланцюговою реакцією: зморений організм поринає у сон, недопалок падає на постільну білизну й починає робити свою жорстоку справу, наповнюючи приміщення ядучим чадним газом з полону якого мало кому вдається врятуватися. Не випадково паління в нетверезому стані називають згубними звичками. І вони таки гублять, причому як чоловічу, так і жіночу стать.

Головне управління МНС України в Закарпатській області вкотре звертається до всіх краян з проханням бути уважними та обережними. Принаймні з огляду на власне життя.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області

 

22 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів