Служба безпеки та Нацполіція заблокували нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку

Служба безпеки та Нацполіція заблокували нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку
На Закарпатті судитимуть жителів Тячівщини за підозрою в організації незаконного переправлення через кордон групи військовозобов’язаних чоловіків. Про це повідомили на сторінці Служби безпеки України у Facebook.

 

У результаті комплексних заходів викрито зловмисників, які пропонували призовникам втекти до Євросоюзу на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів.

Вартість своїх «послуг» ділки оцінювали до 7 тисяч американських доларів. Сума залежала від терміновості та способу втечі.

Серед затриманих організаторів оборудок – ділки, які торгували статусом особи з інвалідністю, а також студентськими квитками закордонних вишів.

 Так, на Закарпатті співробітники внутрішньої безпеки СБУ та ДБР зібрали доказову базу на організаторів ухилянтської схеми, яка передбачала переправлення призовників до сусідньої країни Євросоюзу «лісовими стежками».

Ще в квітні минулого року правоохоронці затримали організатора схеми та двох його спільників, мешканців Тячівського району, на спробі переправити за кордон 4-х «клієнтів».

У ході розслідування встановлено причетність до організації схеми колишнього «посадовця-силовика».

На підставі зібраних доказів до суду направлено обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи із чотирьох осіб за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

 

За всіма викритими фактами триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Комплексні заходи проводили спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва органів прокуратури.

 

18 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів