На Закарпатті пацюк вкусив 10-місячне немовля

На Закарпатті пацюк вкусив 10-місячне немовля
Учора на лінію «103» із смт Середнє поступив виклик: «Пацюк вкусив 10-місячного малюка».

 

Бригада № 302 негайно прибула на місце – мама з дитиною вже очікували медиків на вулиці. Зі слів матері, гризун схожий на пацюка або велику мишу, вкусив за мізинець дитину під час сну. Лікар обробив місце укусу та негайно транспортував хлопчика у супроводі матері до травмпункту Ужгородської ЦМКЛ.

«103» нагадує і попереджає про можливість зараження лептоспірозом внаслідок подібних інцидентів. Минулого року в Закарпатті спостерігалось різке збільшення кількості випадків зараження лептоспірозом. Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок та печінки, менінгіту чи навіть смерті. Людина може захворіти у період від двох днів до чотирьох тижнів після зараження.

Як інформує Центр громадського здоров'я України, лептоспіроз часто складно діагностувати, адже симптоми схожі на прояви інших захворювань – наприклад, можуть нагадувати грип, який більш характерний восени і взимку. До того ж, захворювання може протікати безсимптомно.

Лептоспіроз лікують антибіотиками. Якщо ви нещодавно контактували із потенційно інфікованими тваринами або зараженою водою – негайно зверніться до лікаря. При підозрі на лептоспіроз лікування необхідно розпочати якнайшвидше, інформує "103 Закарпаття".

 

04 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів