ЩОБ УНИКНУТИ ТРАГЕДІЇ НА ВОДІ

Ледь тільки літо подарувало нам кілька теплих днин, як люди масово потяглися до річок та озер. Втім нічого дивного, що люди, доведені духотою до знемоги, масово шукають порятунку на воді. Проблема в іншому. Часто-густо під час такого відпочинку люди забувають про елементарні правила безпеки. А от платити за таку легковажність часто доводиться власним життям.

 

Щоб такого не траплялося, а відпочинок приносив лише радість та задоволення, Головне управління МНС України в Закарпатській області в черговий раз застерігає всіх краян про те, що не слід нехтувати правилами особистої безпеки. Варто цінувати власне життя, берегти життя своїх дітей, адже жодна служба не в змозі забезпечити рятувальником кожного відпочиваючого, особливо за умов зверхнього ставлення до їх порад. А даремно, бо виконання цих нехитрих правил, убезпечить від неприємних, а подеколи і трагічних несподіванок.

Варто пам’ятати, що першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу іншим, які потрапили у біду. Проте, навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим, знати і суворо дотримуватись простих, але обов’язкових правил поведінки на воді.

Приміром, ніколи не можна пірнати в незнайомому місці. Спочатку слід обстежити водойму й переконатися, що під водою немає каміння, залізяк, гострих кілків або ж мілин.

Слід уникати води зі швидкою течією та ніколи не плавати наодинці, особливо якщо немає впевненості у своїх силах.

Не варто купатися в нетверезому стані.

Також забороняється організовувати у воді ігри, пов’язані із пірнанням та захватом тих, хто купається; забруднювати й засмічувати водойми на території пляжів; подавати обманні сигнали тривоги заради жарту; залишати без нагляду малолітніх дітей; використовувати для плавання автомобільні камери, надувні матраци, лежаки, дошки тощо; приводити із собою собак та інших тварин.

Не варто випробовувати долю, купаючись у затоплених кар`єрах, каналах, озерах, пожежних водоймах, які не мають обладнаних пляжів сезонними рятувальними постами, не зареєстровані місцевою владою як місця масового відпочинку громадян біля води.

І головне, пам’ятайте, що зневажливе ставлення до правил безпеки на воді може призвести до непоправного лиха, бо вода помилок не прощає.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області

 

21 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів