Двоє постраждалих від вибуху у Керецьках у критичному стані, шестеро — у важкому

Двоє постраждалих від вибуху у Керецьках у критичному стані, шестеро — у важкому
20 людей наразі перебувають на лікуванні у Свалявській міській лікарні. Шестеро з них у важкому стані.

 

Про це Суспільному розповів виконувач обов’язків директора лікарні Олександр Фізер.

Зі слів Олександра Фізера, до Свалявської міської лікарні доставили 21 потерпілого. Один з них перенаправлений на лікування у Мукачево.

"Шестеро людей — у важкому стані, двоє — у критичному. Проведено ряд обстежень та операцій. Лікарі роблять все можливе. Травми різні: від пошкодження внутрішніх органів до пошкодження кінцівок", — розповідає Олександр Фізер.

Як розповіла працівниця місцевого ЦНАПу, гранати в приміщенні кинув один із депутатів. Вибухи пролунали близько 11 години.

"Між 10 і 11 годиною це було приблизно. Ми були до останнього, поки не вивезли всіх поранених, ми були там. Нічого вам сказати щодо цього не можу. Ми спілкувалися з усіма, а що там було – не знаю. Можливо, це особисте, але ми нічого не знаємо", — каже працівниця ЦНАПу.

Як розповіла Суспільному речниця відомства Ганна Дан, у поліції проводять розслідування щодо незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Також розслідування за фактом підриву бойових гранат у приміщенні Керецьківської сільської ради розпочали і слідчі СБУ за ст. 258 КК України — терористичний акт.

Що відомо?

Як ми інформували, 15 грудня в селі Керецьки під час сесії сільради депутат з "Слуги народу" Сергій Батрин підірвав гранати. Депутат, якого підозрюють в скоєнні злочину, залишив записку в себе вдома. Її вивчають слідчі.

Департамент охорони здоров`я ОВА отримав доручення організувати супровід лікування постраждалих від вибуху, забезпечити всіма необхідними медичними засобами, організувати роботу із сім’ями поранених, написав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. Він додав, що наразі відкрили кримінальне провадження, з’ясовуються обставини. Скликали термінове засідання Ради оборони області для прийняття оперативних рішень, повідомив Микита.

 

16 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів