Меддиректор Свалявської лікарні Мирослав Мелеш: "...був момент, коли одночасно виконували 5 операцій"

Меддиректор Свалявської лікарні Мирослав Мелеш: "...був момент, коли одночасно виконували 5 операцій"

 

Медичний директор КНП «Свалявська міська лікарня» Мирослав Мелеш Мирослав прокоментував нашому виданню ситуацію з постраждали.

За його словами, наразі 20 осіб перебуває у лікарні, з них 5 у важкому стані та 15 середньої важкості. Усі отримали вибухово-осколкові поранення починаючи від ніг і до верхніх частин тіла, в тому числі є проникаючі поранення черевної порожнини, є ампутації.

Ще одного пацієнта відправили у медзаклади Мукачева. Також ще двоє за власним бажанням звернулися до медичних закладів інших міст.

Як відзначив медичний директор, пацієнти почали поступали до лікарні приблизно о пів на дванадцяту дня.

«З моменту поступлення першого пацієнта й до прийняття останнього пройшло 47 хвилин і за цей час всі були відсортовані та обстежені, і це за медичними протоколами дуже оперативна робота та дуже хороший результат», - додав медичний директор.

Він відзначив, що в лікарні були в наявності всі медикаменти та компоненти крові, не було потреби залучати додаткові ресурси чи спеціалістів.

«Команда спрацювала на відмінно, всі швидко зорієнтувалися, всі були на висоті. Усіх пацієнтів обстежили, в тому числі за допомогою ультразвукового обладнання тощо. Був момент, коли фахівці лікарні одночасно виконували 5 операцій на базі травматологічного та хірургічного відділень лікарні»

Останню операцію в закладі завершили близько 17 години.

Підривник, прізвище якого представник медзакладу не називає, живий, його операція тривала чи не найдовше, він перебуває у важкому стані.

Мирослав Мелеш також додав, що до евакуації постраждалих із будівлі сільської ради були залучені машини екстреної допомоги з усього Хустського і навіть сусідніх районів Закарпатської області.

«Знаєте, це на початку було страшно – постраждалих везли і везли, і везли… Але зараз, оглядаючись назад, я можу констатувати, що колектив миттєво зібрався, зорганізувався і почав надавати допомогу. Я щиро можу потиснути руку кожному», - каже медичний директор.

 kiszo.news 

 

15 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів