Нові деталі трагедії у Керецьках, де місцевий депутат підірвав сьогодні гранату

Нові деталі трагедії у Керецьках, де місцевий депутат підірвав сьогодні гранату
Депутат, який підірвав гранати в сільраді на Закарпатті 15 грудня, залишив записку.

 

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

"Депутат залишив записку у себе вдома, його вивчає слідство. Там написано, що він готував такий акт. 26 людей з важкими пораненнями", — сказав Ігор Клименко.

Що відомо

15 грудня в селі Керецькі, під час сесії сільради, депутат з "Слуги народу" Сергій Батрин підірвав гранати.

Нацполіція повідомляє про 26 поранених через вибух гранати на Закарпатті, шестеро з них — у тяжкому стані. Людей госпіталізували до лікарень. Також додали, що медики реанімують чоловіка, який підірвав гранати.

Пізніше у Закарпатському територіальному центрі екстреної медичної допомоги Суспільному повідомили, що у лікарнях наразі перебувають 24 поранених. Більшість перебувають у Сваляві, одна людина — у Мукачеві з важким осколковим пораненням.

Голова ОВА Микита приїхав у Свалявську лікарню, у Telegram-каналі він повідомив, що більшість поранень середнього ступеня тяжкості, які не загрожують життю людей. Усі отримали медичну допомогу і перебувають під постійним наглядом лікарів, зазначив Микита.

Слідчі кваліфікували подію як незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Крім того, Служба безпеки України розслідуватиме подію як терористичний акт, повідомили в Нацполіції.

Департамент охорони здоров`я ОВА отримав доручення організувати супровід лікування постраждалих від вибуху, забезпечити всіма необхідними медичними засобами, організувати роботу із сім’ями поранених, написав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. Він додав, що наразі відкрили кримінальне провадження, з’ясовуються обставини. Скликали термінове засідання Ради оборони області для прийняття оперативних рішень, повідомив Микита.

Суспільне.Ужгород

 

15 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів