На Закарпатті СБУ викрила злочинне наркоугруповання, яке спеціалізувалося на масовому збуті наркотиків та психотропів

На Закарпатті СБУ викрила злочинне наркоугруповання, яке спеціалізувалося на масовому збуті наркотиків та психотропів
У результаті спецоперації, Служба безпеки України спільно із Національною поліцією викрила п’ятьох учасників злочинної групи, яка збувала гуртові партії наркотиків та психотропів.

 

За даними слідства, наркобізнес організував 35-річний мешканець Ужгородського району. До «справи» залучив ще чотирьох спільників, які відповідали кожен за свій напрямок «роботи». 

Учасники наркогрупи займалися збутом метамфетаміну через розгалужену мережу дилерів на території регіону. «Товар» переважно замовляли за кордоном, після чого «контрабандно» завозили його в Україну.

За попередньою інформацією, щомісячний «прибуток» наркоділків становив близько півмільйона гривень.

У ході обшуків у помешканнях фігурантів співробітники СБУ виявили, серед іншого, підготовлену для продажу партію психотропів.

Співробітники СБУ задокументували кілька фактів збуту «товару» місцевим наркозалежним. 

Трьом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Зловмисниці, яка «контрабандно» завозила психотропи в Україну, додатково повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Крім цього, вирішується питання стосовно повідомлення про підозру ще двом фігурантам.

Тривають слідчі дії. 

Спецоперацію проводили оперативники СБУ в Закарпатській області спільно з ГУ Національної поліції в Закарпатській області, співробітниками оперативно-розшукового підрозділу Чопського прикордонного загону, Закарпатською митницею Держмитслужби під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

 

13 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів