Двоє закарпатців постануть перед судом за незаконне переправлення через кордон військовозобов`язаних чоловіків

Двоє закарпатців постануть перед судом за незаконне переправлення через кордон військовозобов`язаних чоловіків
Про це інформує поліція Закарпатської області.

 

 

У червні цього року на території Закарпатської області співробітники Рахівського районного відділу поліції спільно з держприкордонслужбою та СБУ заблокували черговий канал незаконного переправлення через кордон чоловіків, що підлягають мобілізації.

Встановлено, що до злочинної схеми причетні двоє місцевих жителів. За 4 000 Євро фігуранти сприяли потенційним клієнтам у безперешкодному перетині лінії кордону поза офіційними пунктами пропуску.

В ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали зловмисників саме тоді, коли останні намагалися переправити до Румунії ще двох чоловіків призовного віку. У переправників слідчі вилучили автомобілі «Volkswagen Transporter» та «Opel Astra», які використовувалися для транспортування втікачів та грошові кошти різної валюти.

Обом затриманим інкримінують ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів.

Досудове розслідування здійснювалося за процесуального керівництва Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури обласної прокуратури. У справі сформовано обвинувалий акт, який слідчі разом з матеріалами кримінального провадження скерували до суду. Обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

 

12 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів