У кредит та по передплаті: на Закарпатті четверо чоловіків намагалися потрапили в Угорщину

У кредит та по передплаті: на Закарпатті четверо чоловіків намагалися потрапили в Угорщину
П’ятьох чоловіків затримали впродовж минулої доби прикордонники Мукачівського загону на кордоні з Угорщиною.

 

Трьох чоловіків учора вдень затримав прикордонний наряд від відділу «Вилок». Двоє із затриманих мали намір незаконно перетнути державну межу, третій зголосився надати їм допомогу. Один із підопічних переправника вже встиг віддати організаторам своєї подорожі $6000, а його попутник домовився з ними про переправлення «з післяплатою».

З метою вивчення обставин правопорушення, усіх трьох доправили у прикордонний підрозділ. Наразі оперативники загону встановлюють особу організатора злочинної схеми.

Ще двох порушників виявили та затримали військовослужбовці відділу «Лужанка». Чоловіки, жителі Одеської та Луганської областей, їхали рейсовим автобусом. На одному із контрольних постів ті не змогли пояснити прикордонникам мету свого приїзду на Закарпаття. Пізніше, під час опитування чоловіки розповіли, що за вказівкою невідомої особи, якій мали заплатити по $4000, вони повинні були приїхати у місто Берегово, а далі їх мали зустріти і перевести через українсько-угорський кордон.

Для з’ясування усіх обставин та складання протоколів про адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», затриманих доставили до прикордонних підрозділів. Оцінку їх діям надаватиме суд.

Що ж до виявлення в обох випадках ознак злочину, передбаченого ст.332 КК України, прикордонники повідомили співробітників поліції.

 

02 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів