Двох закарпатців викрили на незаконному переправленні військовозобов’язаного до Румунії

Двох закарпатців викрили на незаконному переправленні військовозобов’язаного до Румунії
За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури двох мешканців Тячівського району викрито на сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 КК України.

 

Вчора чоловіків затримали в смт. Солотвино при спробі переправити до Румунії особу призовного віку. Фігуранти планували для чоловіка незаконну «подорож» через держкордон, що в тій місцевості проходить і по руслу р. Тиса. Для того, щоб переплисти річку, «клієнту» заздалегідь підготували гідрокостюм.

На автомобілі «Mercedes-Bens ML» його відвезли до прикордонної території, звідки повинен був розпочатися маршрут, однак протиправну діяльність чоловіків викрили та припинили правоохоронці. Готується клопотання щодо обрання затриманим запобіжних заходів.

Варто зазначити, що стосовно одного з фігурантів на розгляді в Рахівському районному суді вже перебуває кримінальне провадження щодо незаконного переправлення осіб через держкордон.

Викриття правопорушення здійснено спільно зі слідчими та оперативниками обласного Управління СБУ, відділом міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та співробітниками Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Закарпатська обласна прокуратура

 

25 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів