На КПП “Ужгород” чоловік надав “липові” документи для виїзду, які купив у знайомого за 10 000 доларів

На КПП “Ужгород” чоловік надав “липові” документи для виїзду, які купив у знайомого за 10 000 доларів
Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

 

Не маючи законних підстав на виїзд за межі України у період дії воєнного стану, житель Волині вирішив спробувати удачу та перехитрити прикордонників. Хибне рішення «повісило» на чоловіка кримінальну статтю та зменшило його бюджет на 10000 доларів США. Саме стільки коштували йому сфальшовані документи, які він надав на контроль у пункті пропуску «Ужгород».

Прямуючи до Словаччини, чоловік разом з паспортом пред'явив прикордонному нарядові тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку ВЛК про непридатність до військової служби. Однак, обидва документи містили явні ознаки підробки. Більше того, власник документів абсолютно не орієнтувався у тому, як, де і коли їх отримав. У ході опитування правопорушник зізнався, що купив липові посвідчення і довідку у знайомого за 10000 доларів США.

Хитрунові відмовили у пропуску через кордон. Натомість, на місце події викликали співробітників Нацполіції і передали їм затриманого. Тепер чоловікові доведеться відповідати перед судом за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

 

19 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів