Завдяки підтримці краю Височина 60 переселених українців проживають у комфортних житлових приміщеннях

Завдяки підтримці краю Височина 60 переселених українців проживають у комфортних житлових приміщеннях
Учора делегація з краю Височина Чеської Республіки, яка перебуває з робочим візитом на Закарпатті, відвідала Комунальний заклад вищої освіти «Академія культури і мистецтв», інформує ЗЗЗакарпатська обласна рада.

 

Як партнер Закарпатської обласної ради, Височина бере участь у ремонті студентського гуртожитку. За кошти чеських партнерів (понад 5 млн крон) були відремонтовані житлові приміщення, кухні та коридор на одному з поверхів будівлі.

Окремі благодійні організації відновили санвузли, надали побутову техніку, необхідні пристрої, меблі, постільну білизну та інше. 

У гуртожитку знайшли прихисток 60 переселених українців, в основному - це матері з дітьми та люди похилого віку. У майбутньому ці приміщення будуть використовуватися для студентів Академії. 

Ректорка Академії, депутатка обласної ради Наталія Шетеля ознайомила чеську делегацію з результатами ремонтних робіт. Вона зазначила, що будівля була побудована ще у 1985 році та з того часу не робила капітальних ремонтів. Завдяки  підтримці чеських друзів переселенці зможуть проживати в належних умовах. Ректорка подякувала меценатам за допомогу та поділилася планами щодо подальшої ефективної роботи навчального закладу. 

Переселені українці висловили слова вдячності керівникам обласної ради та чеської делегації, поділилися своїми переживаннями та висловили подяку за всебічну підтримку. 

Вікторія із Харкова та Валентина із Токмака, пригощали благодійників смачним тортом, спеціально приготованим для цієї події. 

Володимир Чубірко звернувся до чеських друзів, висловивши вдячність за підтримку у реалізації цього вкрай важливого проєкту. Він наголосив, що завдяки ремонту житлових блоків українці, які знайшли прихисток у нашій області, зможуть комфортно і безпечно проживати.

 

23 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів