"Народний Союз Наша Україна"

10 червня, в Ужгороді на свою партійну конференцію зібралися члени міської організації партії "Народний Союз Наша Україна". Серед головних питань порядку денного — робота партійної організації під час цьогорічної виборчої кампанії.

 

Зазначалося, що всі члени організації, а їх наразі налічується понад 250 осіб приймали активну участь у виборах. Їм допомагали й залучені активісти з числа симпатиків партії. Таких було понад 500. Останні, зокрема брали участь у кампанії "Від дверей до дверей", інформуючи ужгородців про цілі та програму Блоку "Наша Україна", спостерігали за ходом голосування та підрахунком голосів на виборчих дільницях тощо.

Однак результат виборів по місту Ужгороду "Нашу Україну" розчарував. За кандидатів Блоку у міську раду віддали голоси лише 13% виборців, до обласної - 15, а Верховної Ради - 20%. Це лише дещиця з того, на що розраховувала пропрезиденська сила. Тому замислитися "нашоукраїнцям" було над чим.

Антон Зелінський, лідер міської організації НСНУ, зазначив, що чимало факторів, які визначили такий результат виборів в Ужгороді були об’єктивними. Серед таких він назвав приналежність "Нашої України" до влади, а відтак увесь негатив, який відбувався в країні і посилювався опонентами люди асоціювали саме з цією політичною силою. Не додали авторитету Блоку й численні політичні скандали, зростання цін та кадрові прорахунки центральної влади. До цього додався брак досвіду (партія була створена лише за 9 місяців до виборів), та... відсутність адмінресурсу, від якого нова влада, а відтак і пропрезидентський Блок "Наша Україна" категорично відмовилися. До речі, цим теж скористалися опоненти, використовуючи на повну потужність владні та інформаційні важелі проти Президента та партії, яка його підтримує.

Та були й суб’єктивні прорахунки, зокрема, брак спілкування "нашоукраїнців" з людьми у трудових колективах, слаба взаємодія з первинними партійними осередками та недостатнє залучення їхніх членів до роботи у кампанії. Не сприяло успішній роботі і чиста зміна керівників організації: тричі упродовж року.

Однак посипати голову попелом ужгородські "нашоукраїнці" не збираються. Представники Блоку у міській та обласній радах зайняли принципову політичну позицію, яка дасть можливість впливати на прийняття рішень, потрібних громадянам. А з досвіду проведення виборчої кампанії в обласному центрі будуть зроблені принцивові висновки, які повинні унеможливити повторення прорахунків під час наступних виборів.

Делегати конференції оновили склад ради організації, обрали заступників голови та делегатів на обласну конференцію НСНУ та з’їзд партії.

Прес-служба ЗОО НСНУ.

 

12 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів