В Ужгороді попрощалися із захисником України – підполковником Сергієм Лущакевичем (ФОТО)

В Ужгороді попрощалися із захисником України – підполковником Сергієм Лущакевичем (ФОТО)
Усі знали його порядною людиною, з чіткими життєвими принципами.

 

Сергій Євгенійович Лущакевич народився 30 липня 1971 року у Луцьку, там здобув середню освіту. Після закінчення школи вирішив пов’язав своє життя із військовою службою та стати на захист Вітчизни. Закінчив Суворовське військове училище, Хмельницьке вище артилерійське командне училище.

У 1992 році розпочав військову кар’єру на офіцерських посадах – від командира реактивного артилерійського взводу до начальника штабу-заступника командира гаубичного артилерійського дивізіону.

Після проходження військової служби у 10-му окремому гірсько-піхотному полку продовжив службу у системі військових комісаріатів – працював на керівних посадах у Мукачівському, Ужгородському, Міжгірському та Закарпатському обласному об’єднаному військовому комісаріатах.

У 2016 році захищав суверенітет та незалежність держави на Сході України – брав участь в антитерористичній операції у складі оперативно-тактичного угруповання «Луганськ».

У 2021 році, віддавши 33 роки життя службі Батьківщині, був звільнений із лав Збройних Сил України у запас.

24 лютого 2022 року, у день повномасштабного вторгнення росії в Україну, одним із першим прийшов до Закарпатського об’єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і виконав свій обов’язок, ставши на захист українського народу.

За час військової служби був нагороджений численними медалями, відзнаками, грамотами та подяками. Одна з останніх нагород – почесний нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного «Срібний Хрест».

Прощалися із захисником на площі Народній. Віддати шану військовому прийшли рідні та друзі, колеги, міський голова Богдан Андріїв, заступник начальника Ужгородської РВА Радіон Кіштулинець, начальник Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Тищук, військові, містяни.

Поховали Сергія Лущакевича із військовими почестями на Пагорбі Слави. Світлий спомин про Сергія Євгенійовича назавжди залишиться в серцях та спогадах його рідних, земляків та побратимів.

Вічна та світла пам'ять!

Ужгородська міська рада

 

29 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів