На Закарпатті судитимуть двох переправників військовозобов'язаних (ФОТО)

На Закарпатті судитимуть двох переправників військовозобов'язаних (ФОТО)
Скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох чоловіків за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

 

Обоє фігурантів – мешканець Хмельницького та закарпатець – до повномасштабного вторгнення рф в Україну також займалися організацією незаконного перетину кордону, тоді ще – для іноземних мігрантів. За це в січні минулого року були засуджені до 5 років ув’язнення з іспитовим строком на 2 роки, під час якого і вчинили новий злочин.

За даними слідства, обвинувачені налагодили механізм переправлення до ЄС чоловіків, виїзд яким заборонено у зв’язку із воєнним станом. «Клієнтів» доставляли до прикордонних територій для подальшого переходу поза межами офіційних пунктів пропуску. Вартість протиправних послуг становила 2500 доларів США.

Протиправну діяльність чоловіків викрили цьогоріч у січні. Вони організували перевезення з Тячева до місцевості неподалік кордону з Угорщиною. Однак маршрут «ухилянтів» тоді завершився у Хусті, де їх разом із водієм оперативно викрили правоохоронці. Щодо перевізника матеріали виділені в окреме кримінальне провадження.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Мукачівського районного управління поліції за оперативного супроводу ДВКР СБУ.

Прокуратура Закарпаття

 

19 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів