На Закарпатті митники виявили водія з підробленими документами й вилучили вантажівку

На Закарпатті митники виявили водія з підробленими документами й вилучили вантажівку
На митному посту "Ужгород-вантажний", що на українсько-словацькому кордоні, затримали водія вантажівки, який намагався перетнути кордон, пред'явивши підроблені документи на транспортний засіб. У чоловіка вилучили вантажівку, вартістю понад півмільйона гривень.

 

Про це повідомили на Facebook-сторінці Закарпатської митниці.

За наданою інформацією, 24-річний перевізник із Волині переміщував вантажівкою товар з Євросоюзу. Під час проходження митних формальностей, водій надав товаросупровідні документи на вантажний транспортний засіб марки "RENAULT MASTER".

"У свідоцтві про реєстрацію на вантажний автомобіль була зазначена повна маса фури 5,5 тонн. Однак, у ході здійснення ретельної перевірки, виявили у теці водія серед інших документів ще одне свідоцтво про реєстрацію даної вантажівки, де вказувалась її повна маса 3,5 тонн", — йдеться у повідомленні.

У ході перевірки з'ясували, що свідоцтво про реєстрацію даної вантажівки видане на інший транспортний засіб і на даний час є не діючим. Вантажівка, вартість якої за ціною в Інтернет-мережі становить понад 610 тисяч грн, тимчасово вилучена до рішення суду, — пишуть у митниці.

Відносно водія склали протоколи за ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. Санкції даної статті передбачають накладення штрафу у вигляді 100% вартості предметів правопорушення, в цьому випадку — це вантажівка з її конфіскацією.

Також за підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів чоловіку може загрожувати до п'яти років ув'язнення.

 

14 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів