Особливості адаптації внутрішньо переміщених українців в місті Ужгород: проблеми та перспективи

Особливості адаптації внутрішньо переміщених українців в місті Ужгород: проблеми та перспективи
Оцінка внутрішньо переміщеними українцями рівня своєї побутової та професійної адаптації до життя в новій громаді, виявлення особливостей інтеграції та наявних перспектив – у результатах кількісного (опитування) та якісного (фокус-групові дискусії) дослідження від ГО «Вільні медіа Закарпаття» в рамках проєкту «Вільні медіаможливості».

 

 · Майже половина опитаних респондентів (49%) оцінили рівень своєї адаптації до життя в місцевій громаді як в цілому нормальний, але перебувають в стані очікування повернення додому. Ще 31% опитуваних зазначили, що вони в цілому адаптувалися, але багато речей є незвичними.

· Щодо планів на майбутнє, 41% респондентів будуть лишатись поки що тут, ще 35% будуть залишатись в Ужгороді до закінчення війни.

· Щодо зацікавленості у працевлаштуванні на території нової громади, то більшість опитаних зацікавлені в роботі. З них 36% розглядають як короткострокові проєкти, так і довгострокову перспективу; ще 25% однозначно зацікавленні в працевлаштуванні на довгострокову перспективу, а ще 17 % зацікавлені в короткостроковій перспективі.

Більш детальна інформація відносно результатів дослідження – за посиланням.

Проєкт «Вільні медіаможливості» реалізовується ГО «Вільні медіа Закарпаття» в у межах програми «Стійкість», що впроваджується Чорноморським фондом регіонального співробітництва у партнерстві з ERIM та фінансується Європейським Союзом.

Партнери проєкту: Закарпатська обласна організація «Національної спілки журналістів України», Агенція регіонального розвитку «Закарпаття», Благодійна організація «Фонд Андрія Півня», Центр кар’єрного розвитку та профорієнтації «Центр кар’єри УжНУ».

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Чорноморського Фонду регіонального співробітництва – проєкту Німецького фонду Маршалла США. Її зміст є виключною відповідальністю ГО «Вільні медіа Закарпаття» і не обов’язково відображає позицію Чорноморського Фонду регіонального співробітництва – проєкту Німецького фонду Маршалла США.

 

12 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів