На Закарпатті повідомили про підозру чоловіку, який виправдовував злочини рашистів у псевдонауковій праці (ФОТО)

На Закарпатті повідомили про підозру чоловіку, який виправдовував злочини рашистів у псевдонауковій праці (ФОТО)
Йдеться про російського агента-антисеміта, якого у квітні цього року СБУ викрила на штучному розпалюванні антисемітських настроїв.

 

У грудні 2022-го зловмисник надіслав лідеру єврейської громади Закарпаття «авторську» псевдонаукову працю, в якій «обґрунтовує» свою ненависть до цієї національності.

Співробітники спецслужби провели ретельний аналіз цієї «роботи». Встановлено, що, серед іншого, вона містить факти, які виправдовують дії російських військових та заперечують збройну агресію рф проти України. Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза.

Автор праці стверджує, що трагічні події в Маріуполі та Бучі нібито інсценували євреї. На його переконання, винуватицею агресії росії проти України є «корумпована світова єврейська спільнота». 

У псевдонауковій праці зловмисник дискредитує наших захисників і намагається сформувати ворожі настрої до них. Автор культивує ідею необхідності об'єднання «русских людей» для силового протистояння українській владі та її подальшої ліквідації.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів зловмиснику повідомлено додаткову підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). 

Нагадаємо, що раніше цьому фігуранту вже повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті).

Матеріали справи скеровано до суду.

Оперативні та слідчі дії проводили співробітники СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, – повідомили у пресслужбі УСБУ в Закарпатській області.

 

30 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів