У національному парку “Синевир” показали наслідки безвідповідальності закарпатців

У національному парку “Синевир” показали наслідки безвідповідальності закарпатців

 

Значні опади призвели до повноводдя, яке залишило по собі купи сміття у річці, пластикові пляшки можна спостерігати біля берегів та на водних течіях, - інформує Національний парк “Синевир”.

Саме незаконне викидання сміття у річку та потічки – це практика жителів високогірних сіл Тереблянської долини, що входять до ТГ Синевирської сільської ради, яка стала глобальною проблемою. Під час великих опадів, коли водні потоки швидко збільшуються, велика кількість сміття, що викидається на берегах річок та пливе по воді, переноситься вниз по течії, потрапляючи в Тереблеріцьку ГЕС, а в кінцевому результаті в океани та моря. Це призводить до забруднення водних джерел, вбивства водних організмів та пошкодження екосистем. Під час великих опадів, коли водні потоки швидко збільшуються, велика кількість сміття, що викидається на берегах річок та пливе по воді, переноситься вниз по течії, потрапляючи в Тереблеріцьку ГЕС, а в кінцевому результаті в океани та моря. Це призводить до забруднення водних джерел, вбивства водних організмів та пошкодження екосистем.

У зв’язку з цим, адміністрація НПП «Синевир» постійно попереджає про незаконне викидання сміття в річки, що в кінцевому результаті має серйозні наслідки для довкілля.

 

25 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів