На Закарпатті СБУ блокувала діяльність злочинної групи

На Закарпатті СБУ блокувала діяльність злочинної групи
За даними спецслужби, нелегальний трафік організували троє закарпатців, які тривалий час займалися міжнародними перевезеннями. Під час війни зловмисники перекваліфікували свій бізнес і почати «заробляти» на переправленні громадян призовного віку.

 

Ділки системно займалися пошуком потенційних «клієнтів», яким допомагали потрапити до однієї з країн ЄС в обхід контрольно-пропускних пунктів через поле. За попередніми підрахунками, щомісяця у такий спосіб організатори схеми переправляли близько 40 осіб. Вартість своїх «послуг» вони оцінили в 6 тисяч доларів з однієї особи. За додаткову вартість, зловмисники пропонували виготовити документи для «прихистку» в країнах ЄС. Для конспірації ділки розробили власний план, згідно якого вони за один «маршрут» декілька разів змінювали транспорт.

Крім того, перед виїздом до пункту призначення усіх «клієнтів» змушували знімати одяг та взуття, щоб перевірити їх на наявність так званих «жучків». Попри вжиті фігурантами заходи, співробітники СБУ задокументували їхню протиправну діяльність.  У ході обшуків, серед іншого, правоохоронці виявили 14 паспортів громадян України та Євросоюзу, близько 400 матричних кліше українських та іноземних прикордонних органів, мобільні телефони і чорнові записи, які підтверджують незаконну діяльність. Організатору схеми повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності усіх, причетних до організації каналу осіб. Викриття злочину здійснювали співробітники СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими ГУ Національної поліції за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

 

20 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів