На Закарпатті правоохоронці затримали організаторів чергового каналу нелегальної переправи через держкордон чоловіків призовного віку

На Закарпатті правоохоронці затримали організаторів чергового каналу нелегальної переправи через держкордон чоловіків призовного віку
Співробітники Рахівського районного відділу поліції, спільно з держприкордонслужбою та СБУ, заблокували черговий канал нелегальної переправи через кордон чоловіків призовного віку.

 

Встановлено, що схему організували двоє місцевих мешканців. Вони підшукували клієнтів та за 4 тисячі євро сприяли їм у перетині лінії державного кордону в обхід офіційних пунктів пропуску. Маршрут для втікачів пролягв через річку Тиса. Провівши ряд необхідних заходів правоохоронцям вдалося затримати зловмисників, коли вони саме намагалися переправити до Румунії ще двох чоловіків призовного віку.

На місці події у фігурантів злочину слідчі вилучили грошові кошти, отримані за незаконні послуги, а саме 7800 доларів США, 100 Євро, понад 8 тисяч гривень, а також два їхні автомобілі «Volkswagen Transporter» та «Opel Astra», які використовувалися для транспортування втікачів.

Відповідно до статті 208 КПК України зловмисників помістили до ізолятора тимчасового тримання. За даним фактом слідчі поліції, за процесуального керівництва прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст.332 Кримінального кодексу України. Фігурантам уже повідомили про підозру та готують клопотання до суду щодо обрання їм запобіжного заходу. Чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Поліція Закарпатської області

 

07 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів