УжНУ посідає 3-6 місце серед українських вишів рейтингу University Impact Rankings 2023 від Times Higher Education

УжНУ посідає 3-6 місце серед українських вишів рейтингу University Impact Rankings 2023 від Times Higher Education
Нещодавно впливовим британським агентством та виданням Times Higher Education було оприлюднено рейтинг University Impact Rankings 2023. Його метою є аналіз впливу вищої освіти на розвиток суспільства та досягнення цілей сталого розвитку ООН. Рейтинг враховує досягнення університетів у виконанні кожної із 17 цілей, а також формує загальний список University Impact Rankings. У рейтингу присутні 1591 університетів зі 112 країн, і серед них лише 33 університети з України.

 

Ужгородський національний університет суттєво покращив свої позиції в рейтингу і зараз займає 801–1000 позицію та 54.3 бали за загальним рейтингом. До порівняння, у 2022 році  він мав 50.9 балів, у 2021 році університет мав позицію 1001+ та 36.4 бали загального рейтингу.  Таким чином, УжНУ обіймає високе 3-6 місце серед українських вишів.

За окремими цілями сталого розвитку УжНУ взагалі увійшов у перелік 20-40% кращих університетів світу, зокрема за ціллю «Мир та справедливість» - 201-300 позиція серед 1591 університетів.  Також вперше діяльність університету була оцінена за ціллю сталого розвитку «Доступна та чиста енергія». За цим критерієм УжНУ посідає 401-600 позицію.

Методологія рейтингу The University Impact Rankings базується на аналізі діяльності університетів щодо досягнення цілей сталого розвитку, зокрема аналізуються та вимірюються наукові дослідження у сфері сталого розвитку, соціально орієнтовані програми вишів, вплив університету на суспільство, управління ресурсами, партнерство тощо. Ці ініціативи, практики та передовий досвід вимагають оприлюднення, документального підтвердження та оцінюються за набором певних критеріїв.

Як зазначають організатори, рейтинг впливу є дуже популярним, вагомим та динамічними, оскільки все більше провідних університетів демонструють свої зусилля у досягненні цілей сталого розвитку, запроваджуючи нові чіткі політики або надаючи докази свого прогресу.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

04 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів