Росія здійснила понад 900 атак проти медустанов України — ВООЗ

Росія здійснила понад 900 атак проти медустанов України — ВООЗ

 

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія здійснила понад 900 атак проти українських медичних закладів, жертвами яких стали щонайменше 97 людей. Про це повідомляє CNN із посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я, - пише Суспільне.

"За останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, з початку російського вторгнення в Україні було здійснено понад 900 атак на медичні установи. За даними ВООЗ, з 967 атак 868 торкнулися медичних закладів", — йдеться у повідомленні.

При цьому загалом унаслідок ударів по українських закладах сфери охорони здоров'я від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули щонайменше 97 людей, ще 126 отримали поранення. При цьому статистика організації не враховує останній удар по медичному закладу у Дніпрі, що стався 26 травня.

"ВООЗ засуджує всі акти насильства щодо сфери охорони здоров'я. Ці напади не тільки вбивають і калічать, але й позбавляють людей терміново необхідної допомоги, наражають на небезпеку постачальників медичних послуг і підривають систему охорони здоров'я", — заявила у коментарі CNN доктор Маргарет Харріс, офіційна представниця ВООЗ.

Вона додала, що напади на медичних працівників, пацієнтів, транспорт, предмети постачання та медичні установи є кричущим порушенням міжнародного гуманітарного права та закону про права людини, й мають бути негайно припинені.

"Ми закликаємо до негайного припинення всіх дій, які ставлять під загрозу життя медичних працівників та пацієнтів або перешкоджають наданню основних медичних послуг", — наголосила Харріс.

 

27 травня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів