Як вибрати самокат дитині

Як вибрати самокат дитині

 

Одразу після того, як малюки навчилися ходити, вони проявляють неабияку цікавість до різноманітного транспорту. Оптимальний спосіб – купити дитячий самокат. Такий транспорт освоїти неважко: існують навіть моделі, які можуть використовувати однорічні малюки.

Особливості самокатів для різного віку

Краще за все, купувати перший транспортний засіб дитині у віці 1,5-2 років. Звісно це повинна бути особлива стійка чотириколісна модель. Крім того, в конструкції є ручка для батьків, яка допоможе, коли дитина втомиться.

У 2-4-річному віці підтримка батьків менш потрібна, тому обирають 3-колісні моделі. Попереду таких самокатів здвоєне колесо, тому конструкція більш стійка.

Дітям 4-7 років можна сміливо купувати двоколісний самокат. В цьому віці малюки впевнено тримають рівновагу. Водночас необхідно потурбуватися про захист: в будь-якому віці потрібні:

  • наколінники;

  • налокітники;

  • шолом.

Якщо юний спортсмен катається впевнено, то налокітники можна не використовувати.

Інші особливості вибору

Достатню увагу варто приділити колесам. Вони можуть бути:

  • яскравими пластиковими (на моделях для самих маленьких);

  • пневматичні (хороші для катання, але їх можна проколоти);

  • поліуретанові (міцні та довговічні).

Коли основним моментам приділена достатня кількість уваги, переходять до вибору дизайну. Цей етап найкраще довірити самій дитині: вона вибере його в залежності від власних уподобань.

Варто пам’ятати, що не завжди дитина буде кататися на самокаті: значну частину часу саме батькам доводиться переносити іграшку. Тому якщо майданчик для катання знаходиться далеко, та необхідно потурбуватися і про власний комфорт. Дуже незручно, коли доведеться нести 5-кілограмовий самокат на велику відстань. На щастя існують легкі моделі, що складаються. Складну конструкцію можна зручно переносити чи перевозити в багажнику автомобіля.

Вибір самоката – задача не з простих. Варто врахувати кілька важливих факторів перед тим як здійснити покупку. Якщо дитина проявляє цікавість до катання, то необхідно купити йому таку корисну іграшку.       

 

24 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів