Гіпсокартон — універсальний матеріал для стін та стель

Гіпсокартон — універсальний матеріал для стін та стель

 

Дуже складно уявити сучасний ремонт, наприклад, з багаторівневою стелею або оригінальними нішами, без застосування гіпсокартону. Цей матеріал відрізняється особливими експлуатаційними властивостями, які дозволяють використовувати його для оздоблення дуже різних поверхонь. А прийнявши рішення купити гіпсокартон Кнауф, ви також можете розраховувати на довговічність конструкції.

Переваги матеріалу

Серед ключових плюсів застосування гіпсокартону слід зазначити:

  1. Відмінні теплоізоляційні характеристики — використання листів ГКЛ разом з пінопластом або мінеральною ватою дозволяє суттєво заощадити на опаленні взимку.
  2. Високий клас вогнестійкості — сучасні виробники пропонують спеціальні вогнестійкі модифікації гіпсокартону, які здатні протистояти відкритому вогню протягом 45-50 хвилин. Подібні листи мають рожевий відтінок.
  3. Вологостійкість — великою популярністю користуються листи ГКЛ з гідрофобними властивостями. Такий матеріал можна сміливо застосовувати на кухні та у ванній, виключаючи деформацію та пошкодження поверхні. Візуально вологостійкий гіпсокартон відрізняється зеленим кольором.
  4. Функціональність — завдяки мінімальній вазі та простій обробці матеріал можно застосовувати для реалізації найрізноманітніших ідей. З нього можно створювати конструкції будь-якої форми — від прямокутних каскадів на стелі до напівкруглих арок. Також за допомогою гіпсокартону можно сховати непотрібні дроти чи інші інженерні комунікації. Матеріал підходить для монтажу світильників різного типу.

Особливості стінового та стельового гіпсокартону

Гіпсокартон стіновий зазвичай має біло-сірий колір та толщину 12,5 мм. Його використовують для оздоблення стін та створення перегородок. Матеріал підходить для подальшої обробки фарбами, обклеювання шпалерами, монтажу керамічної плитки. Крім того, подібні листі застосовують для створення ніш, арок та полиць.

Стельовий гіпсокартон має меншу товщину (9,5 мм), що дозволяє суттєво полегшити готову конструкцію. Як зрозуміло з назви, цей матеріал застосовують для облицювання стелі, у тому числі для створення багаторівневих систем. Також мала товщина покращує гнучкість листів, що робить їх актуальними при створенні різних криволінійних та фігурних елементів. Підходящу модифікацію гіпсокартону можно завжди підібрати в інтернет-магазині alkiv.ua.

Наостанок зазначимо, що виробники пропонують декілька універсальних розмірів листів гіпсокартону (1200x2000, 1200x2500 або 1200X3000 мм). Зробивши точні заміри стіні або стелі, ви зможете вибрати оптимальний для себе варіант.

 

22 травня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів