Сервіс реєстрації нерухомості у "Дії" тепер доступний і в Закарпатті

Сервіс реєстрації нерухомості у "Дії" тепер доступний і в Закарпатті
Сервіс реєстрації нерухомості у “Дії” тепер доступний для Закарпатської, Київської, Дніпропетровської, Львівської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської областей та міста Луцька.

 

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами міністра, реєстрація підтверджує, що людина є законним власником майна міністр. Тому ніхто не зможе привласнити нерухомість, додав посадовець. Федоров також пояснив, що після внесення відомостей в електронний реєстр дані про нерухомість нікуди не зникнуть і їх не зможуть підробити шахраї.

“Не треба буде проходити бюрократичне пекло, бігаючи кабінетами за довідками. Наприклад, раніше доводилося тричі відвідувати держоргани, щоб отримати послугу. Тепер просто подаєте заяву онлайн”, — пояснив Федоров.

Він додав, що для отримання виплат за програмою єВідновлення важливо зареєструвати житло в Державному реєстрі речових прав. Це можна зробити на порталі “Дія”.

Послугу реалізували спільно з Міністерством юстиції України за підтримки Програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.

 

18 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів