Італія підтримує формулу миру Зеленського та інтеграцію України з ЄС та НАТО — Мелоні

Італія підтримує формулу миру Зеленського та інтеграцію України з ЄС та НАТО — Мелоні

 

Італія повністю підтримує Україну у протистоянні російській збройній агресії, а також сприятиме українській інтеграції з Європейським Союзом та Північноатлантичним альянсом. - пише Суспільне.

Про це під час брифінгу в Римі у межах візиту в Італію президента Володимира Зеленського заявила прем’єрка Італії Джорджа Мелоні.

"Я хочу підкреслити нашу повну підтримку Україні упродовж усього необхідного часу. Наш народ, наша країна продовжать надавати допомогу, як в рамках двосторонніх, так і багатосторонніх угод. Ми повністю підтримуємо всі санкції і їхнє дотримання, аби вони підтримували мир і, щоб цей мир був справедливим. Ми не будемо називати миром будь-що, що нагадуватиме нам агресію", — підкреслила вона.

Прем’єрка Італії зауважила, що до миру не можна прийти шляхом поразки та зради України.

"Це було б небезпечно для всієї Європи. До миру ми дійдемо лише тоді, коли Росія перестане вести воєнні дії, атакувати цивільні цілі. Ми продовжимо звертатися до Москви з проханням: зупинити бої та вивести війська з території України", — сказала Мелоні.

За її словами, при цьому Італія підтримує дипломатичне вирішення конфлікту і готова надати всю допомогу, коли Київ вважатиме це за потрібне для того, щоб розпочати перемовини.

"Ми підтримуємо формулу миру президента Зеленського, яка складається з 10 пунктів", — наголосила політикиня.

Джорджа Мелоні додала, що Італія визнає та підтримує справедливі побажання України вступити в ЄС, а також хоче посилити партнерство України з НАТО.

"Про це ми говоритимемо на Вільнюському саміті в липні. Це буде основною темою зустрічі", — сказала вона.

"Я переконана, що Україна переможе, що відродиться ще сильнішою, ще більш процвітаючою. Український народ вибрав боротьбу і бореться, бо вибрав своє майбутнє", — підсумувала прем’єрка Італії.

Своєю чергою, Володимир Зеленський назвав діалог із Мелоні "плідним". Зокрема, лідери країн обговорили безпекові питання й посилення української протиповітряної оборони.

"Сьогодні ми обговорили нашу співпрацю, зокрема, безпекову, військову. Є дуже важливі рішення щодо захисту нашого неба. Друге: реалізація формули миру. На жаль, Росія відповіла на це ракетами і артилерією. Їх не цікавить мир", — зазначив він.

Гарант запросив політичних лідерів Італії, та громадських діячів відвідати Україну, щоб поспілкуватися з людьми.

"Я думаю, якщо ви побачите на власні очі, що народила одна людина, Путін, мені здається, що всі нарешті зрозуміють, чому ми так протистоїмо злу. Ми просто боремося за життя", — підкреслив він.

 

 

14 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів