Двох закарпатців судитимуть за спробу незаконного переправлення дев'ятьох чоловіків до Угорщини

Двох закарпатців судитимуть за спробу незаконного переправлення дев'ятьох чоловіків до Угорщини
На Закарпатті судитимуть двох місцевих жителів, які намагалися незаконно переправити до Угорщини дев’ятьох чоловіків. Про це повідомили на Facebook-сторінці Закарпатської обласної прокуратури. Чоловікам загрожує до дев'яти років позбавлення волі.

 

За даними слідства, житель Вилоку та мукачівець організували незаконне переправлення до Угорщини чоловіків призовного віку. Перетин кордону мав відбутися поза пунктами пропуску з території прикордонних населених пунктів Берегівського району. Чоловіки на мікроавтобусі перевозили військовозобов'язаних та надавали вказівки щодо подальшого маршруту.

"Переправників разом із дев’ятьма "ухилянтами" викрили в січні 2023. Вартувала така послуга 1200 доларів США з людини, тож за групу охочих уникнути мобілізації ділки планували одержати 10 800 доларів", — йдеться у повідомленні.

Тоді в обвинувачених вилучили 3 тисячі доларів, 50 тисяч гривень і 50 євро. На вилучені гроші суд наклав арешт.

Наразі у справі завершили досудове розслідування, обвинувальний акт стосовно чоловіків прокуратура скерувала до суду. За незаконне переправлення осіб через державний кордон України вчинене з корисливих мотивів обвинуваченим загрожує від семи до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

 

11 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів