У Мукачеві запрацював інтеграційний хаб. Хто може відвідувати та як до нього потрапити (ФОТО)

У Мукачеві запрацював інтеграційний хаб. Хто може відвідувати та як до нього потрапити (ФОТО)
Інтеграційний хаб запрацював у Мукачеві. У приміщенні є студія звукозапису, кімната дизайн мислення, перемовна та тренінгова зала. Відвідувати хаб можна безкоштовно, розповіла Суспільному 9 травня координаторка проєкту громадської організації "Маріупольська спілка молоді" Дар’я Маркович.

 

За її словами, у хабі є необхідне обладнання та роздатковий матеріал. Проєкт фінансувався за програмою ПРООН і УВКБ ООН.

Студія звукозапису в інтеграційному хабі. Фото: Руслана Гостюк/Суспільне

"Наш проєкт тривав близько 9 місяців. За цей час ми встигли зробити повністю капітальний ремонт приміщень, облаштувати його безбар'єрною системою доступу, тобто є і кнопки виклику персоналу, тактильні плитки, вказівники, підйомник. Ми звернулися до наших постійних партнерів, з якими ми працювали в Маріуполі, це ПРООН і УВКБ ООН, які нас зголосилися залюбки підтримати, профінансувати ремонтні роботи, м'який компонент щодо навчання та закупівлю обладнання, техніки та меблів", — розповіла Дар’я Маркович. За її словами, витратили на усі роботи понад чотири мільйони гривень.

Як виникла ідея створити хаб

Створити такий заклад виникла ідея на початку повномасштабного вторгнення. "Ми приїхали з Маріуполя і там було дуже багато схожих приміщень, де можна було проводити якісь активності, тренінги, заходи, громадські події, круглі столи. Коли ми приїхали минулого року до Мукачева, то ми захотіли провести щось схоже у вашому місті. Знайти таке приміщення було досить важко, тому ми зрозуміли, що саме цього не вистачає Мукачеву".

Тренінгова зала інтеграційного хабу. Фото: Руслана Гостюк/Суспільне

Як потрапити до інтеграційного хабу

За словами Дар’ї Маркович, аби потрапити до хабу, необхідно попередньо зателефонувати й записатися.

"Кава тут є, роздатковий матеріал є. Треба тільки записатися, сказати, що саме буде відбуватися в хабі, а далі адміністрація з усім допоможе. Ми маємо меморандум, згідно з яким найближчі 5 років цей хаб буде утримуватися за рахунок місцевого бюджету, тобто фінансування витрат на роздаткові матеріали, на сплату комунальних послуг та базові потреби для утримання цього приміщення", — розповіла Дар'я.

Кімната для перемовин в інтеграційному хабі. Фото: Руслана Гостюк/Суспільне

Інтеграційний хаб розташований на другому поверсі в приміщенні Центру громадськості та національних культур в Мукачеві.

 

10 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів