На Закарпатті продовжують створювати нові колективні центри для проживання переселенців

На Закарпатті продовжують створювати нові колективні центри для проживання переселенців
До процесу реконструкції та будівництва житла активно долучаються міжнародні донори, серед яких і чеська гуманітарна організація «Людина в біді».

 

Про результати й перспективи подальшої співпраці під час наради поспілкувалися заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський та керівниця Офісу проєкту місії в Україні Соня Губерова.

«Спільно з партнерами впродовж минулого року в різних громадах краю вдалося реконструювати 12 об?єктів. У багатьох із них сьогодні мешкають вимушені переселенці. Це просторі й комфортні приміщення для родин із дітьми, людей похилого віку, які знайшли прихисток на Закарпатті», – прокоментував Петро Добромільський.

Заступник очільника області зауважив, що протягом 2023 року з допомогою чеських друзів з організації «Людина в біді» в нашому регіоні планують облаштувати ще 12 локацій для компактного проживання ВПО.

За словами Соні Губерової, таким чином вдасться створити понад тисячу місць для середньо- та довгострокового проживання вимушених переселенців. Керівниця Офісу проєкту організації в Україні також повідомила, що їхня агенція продовжує працювати у всіх областях країни, підтримуючи людей, житло яких зруйнувала війна.

Закарпатська ОВА

 

21 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів