На Закарпатській митниці щомісяця фіксують майже сотню правопорушень

На Закарпатській митниці щомісяця фіксують майже сотню правопорушень
301 протокол про порушення митних правил задокументували закарпатські митники у І кварталі 2023 року. Загальна вартість предметів правопорушень становить 23,4 млн грн

 

Загальна сума протоколів не остаточна, позаяк за 12 справами про ПМП вартість предметів правопорушення ще не встановлена спеціалістами-експертами. Але за 76 протоколами предмети правопорушень на загальну суму  понад 9 млн грн були реально вилучені.

Найбільше порушень митних правил зафіксовано в режимі «в’їзд» на територію України - 164 справи про порушення митних правил на суму 11,5 млн грн, трохи менше у режимі «виїзд» –  137 справ на суму 11,8 млн грн.

Найчастіше правопорушення стосувалися: недекларування товарів громадянами; перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів; переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю;  неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшенням їх розміру; порушення громадянами термінів доставки транспортних засобів до митниці призначення та ін. Загалом порушено 194 таких справ, що становить 97,34% від загальної кількості виявлених правопорушень, – повідомили у пресслужбі Закарпатської митниці.

 

12 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів