На Закарпатті на митному посту "Вилок" у харків'янина виявили незадекларовані 20 тис. доларів

На Закарпатті на митному посту "Вилок" у харків'янина виявили незадекларовані 20 тис. доларів
На Закарпатті на митному посту "Вилок", що на кордоні з Угорщиною, у 46-річного харків'янина виявили незадекларовані 20 тисяч доларів. Їх чоловік намагався ввезти в Україну "зеленим коридором", — розповіла Суспільному речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

 

Сталося це вночі 31 березня. Водій позашляховика, в'їжджаючи в Україну "зеленим коридором", заперечив про наявність у нього товарів, які підпадають обов'язковому декларуванню та підпадають під встановлені митним законодавством обмеження.

"При огляді дорожніх сумок харків’янина, в одній із них митники виявили іноземну валюту у загальній кількості — 20 тисяч доларів. Чоловік почав оправдовуватися, що не задекларував через "розгублений стан", — розповіла речниця.

Відносно водія склали протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 471 Митного кодексу України. 10 900 доларів повернули чоловіку, решта — 9 100 доларів (за курсом НБУ це складає понад 332 тисячі гривень) — вилучили митники.

Йому загрожує штраф у розмірі 20% суми, що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування, згідно з офіційним курсом Національного банку України на день вчинення порушення митних правил.

 

31 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів