За тиждень «Мармароським експресом» на Закарпатті скористалися понад дві сотні громадян

За тиждень «Мармароським експресом» на Закарпатті скористалися понад дві сотні громадян
Міжнародний поїзд їздить двічі на день через новий пункт пропуску «Рахів», що на кордоні з Румунією.

 

У січні 2023 року на Закарпатті запрацював новий міжнародний пункт пропуску «Рахів - Валя-Вішеулуй», що на українсько-румунському кордоні.

Даний залізничний перехід передбачений для залізничного пасажирського сполучення з тимчасовим режимом функціонування, пропуску пасажирських поїздів із України в Румунію та у зворотному напрямку.

Так, починаючи з 18 по 24 січня 2023 року, відколи запущено «Мармароський експрес», закарпатські митники спільно з прикордонниками вже оформили 250 громадян в обидва напрямки.

До слова, тестовий запуск «Мармароського експресу» відбувся  ще наприкінці минулого року. Наразі він курсує через закарпатські населені пункти Рахів і Ділове та румунський - Валя-Вішеулуй. Міжнародний поїзд їздить двічі на день, час у дорозі складає 40 хв, а от митно-прикордонний контроль триває кілька хвилин.

Нагадаємо, новий перехід відкрито з метою впорядкування діяльності міжнародного пункту пропуску через державний кордон з Румунією для залізничного сполучення «Ділове», на території залізничної станції Рахів міжнародний пункт контролю через державний кордон «Рахів» для залізничного пасажирського сполучення».

Згідно з урядовим рішенням, пункт пропуску функціонує цілодобово на період дії воєнного стану та 90 днів після його припинення або скасування.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

24 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів