Бігові локації Ужгорода: куди податись бігунам

Бігові локації Ужгорода: куди податись бігунам

 

Заняття спортом – це не тільки тренд чи для фото «щоб було що в соціальні мережі викласти», спорт – це передусім здоров’я. Бо ж для сучасної людини, яка здебільшого веде сидячий спосіб життя, активність – не просто рекомендація, а необхідність.

Безперечно, можна запросто записатися у фітнес-зал, але навіщо витрачати купу часу і грошей, якщо є інша, не гірші, альтернатива – наприклад, біг. І якщо ви проживаєте або гостюєте у головному місті Закарпаття, маєте знати, які бігові локації Ужгорода є найбільш популярними і чому варто їх регулярно відвідувати.

Ужгородська набережна

Одна з топових локацій для бігунів. Проводити тут тренування чи навіть просто прогулятися – одне задоволення:

  • По-перше, звідси відкриваються чудові краєвиди, що, певна річ, є величезним плюсом;
  • По-друге, тут розташована найдовша у Європі липова алея! Приміром, влітку тут можна бігати не тільки зранку, але й посеред дня, адже густо насаджені дерева роблять приємну тінь та захищають від пекучого ужгородського сонця;
  • По-третє, уздовж «набки» простягається знаменита річка Уж, від якої дме освіжаючий прохолодний вітерець, більше того, звук води добре заспокоює та налаштовує на хорошу пробіжку.

Боздонський парк

Ще одне хороше місце для пробіжок. Тут панує абсолютний спокій, можна емоційно відпочити, побігати досхочу, подихати свіжим повітрям. А влітку тут завжди панує прохолода, адже дерева майже не пропускають сонячного проміння.

Шахтинський ліс

Ужгородські бігуни обирають цю місцевість через її особливий рельєф. Пробіжки в цьому лісі добре тренують та зміцнюють м’язи ніг (і не тільки). Ну і звісно ж пробіжки на свіжому повітрі – це завжди корисно для здоров’я фізичного і духовного.

Тільки перш ніж відправитись сюди побігати, подбайте про те, щоб у вашому розпорядженні було підхоже взуття.

Але якщо вам ближче до душі суто спортивна атмосфера, в Ужгороді три стадіони, де також можна побігати, скільки захочеться. Перший – «Авангард» з його чотирьохсотметровим колом і якісним покриттям; другий – «Спартак» і третій – «Автомобіліст», які також мають оновлене бігове покриття, але поступаються «Авангарду» своїми розмірами (мають лише 2-3 бігові доріжки проти восьми «авангардівських»).

Біг – це один з кращих варіантів активності для містян, особливо – офісних працівників. Головне, завжди знаходити час, мати бажання і натхнення. І міцне здоров’я й хороше самопочуття вам гарантоване.

До речі, якщо ви цікавитесь бігом, багато корисної інформації можна знайти тут androshchuk.com - це класний блог про біг, де автор чітко грамотно та доступно подає матеріал, словом, буде цікаво.

 

21 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів