Закарпатку судитимуть за сприяння незаконному переправленню чоловіків через кордон

Закарпатку судитимуть за сприяння незаконному переправленню чоловіків через кордон
На Закарпатті судитимуть жительку Верхнього Водяного за сприяння незаконному переправленню шістьох чоловіків за межі України з корисливих мотивів. Обвинувальний акт щодо жінки прокуратура скерувала до суду, — розповіла Суспільному речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

 

За даними слідства, обвинувачена погодилася допомогти військовозобов’язаним чоловікам — жителю Миколаївської області та п'ятьом закарпатцям — незаконно перетнути кордон у час, коли виїзд з України для них заборонений. Жінка відвезла чоловіків до прикордонних територій у село Біла Церква Тячівського району та надала вказівки щодо подальшого маршруту на територію Румунії. За це чоловіки мали сплатити 1500 євро та 1500 доларів США.

"Протиправну діяльність викрили наприкінці серпня цього року. Тоді ж мешканці села Верхнє Водяне обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення майже 200 тисяч гривень застави. Розслідування дій її спільників триває", — розповіла речниця.

Мешканка села Верхнє Водяне намагалася переправити через кордон військовозобов'язаних чоловіків/Закарпатська обласна прокуратура

Якщо вину жінки доведуть, їй загрожує від семи до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

 

09 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів