Пластична хірургія крізь роки: як змінились методики й можливості

Пластична хірургія крізь роки: як змінились методики й можливості
Косметична пластична операція — дієве рішення для тих, хто хоче змінити свою зовнішність. Комусь потрібно підкреслити контури обличчя або прибрати жирові відкладення на стегнах, животі чи підборідді. Дуже часто до пластичних хірургів звертаються з метою прибрати зморшки, збільшити груди чи усунути облисіння. Подібні питання хвилюють тисячі людей по всьому світу, зокрема й в Україні.

 

Якщо вас цікавлять послуги сфери пластичної хірургії та естетичної медицини, клініка ANACOSMA до ваших послуг! Тут ви знайдете професіоналів своєї справи, які вже багато років стоять на варті краси та молодості.

Короткий екскурс в історію

В стародавній медицині дуже часто використовували елементи пластичної хірургії. Сьогодні відомі випадки реконструкції носа ще в древній Індії, оскільки у 800 році до нашої ери часто відрубували ніс через різні правопорушення. В результаті потерпілі звертались до лікарів, щоб ті відновили пошкодження. Тодішня ринопластика полягала в прикладанні до носа ділянки шкіри, взятої зі щоки або лоба. Ця частина повністю не відрізалася, лишалась “ніжка”, через яку здійснювалось кровопостачання тканини аж до повного її приживлення.

В XV столітті італійські лікарі також виконували ринопластику, але для пересадки брали клапоть шкіри з руки. В результаті пацієнту доводилось до 20 днів ходити з рукою біля носа, аж поки лікар не перерізав “ніжку”.

Під час Першої світової війни багато солдатів отримало зовнішні вади, які потім намагались усунути хірурги. Так, відомий в ті часи новозеландський хірург Арчибальд Макіндо разом з колегою зміг пересадити «нове обличчя» постраждалому моряку. Для трансплантації було взято власні тканини пацієнта. Далі лікар розробив унікальні техніки пересадки шкіри.

Сьогодні пластична хірургія досягла рівня, коли операції здійснюються не лише для відновлення втрачених функцій частин тіла, але й корекції зовнішніх недоліків. З сучасним інноваційним медичним обладнанням стало можливим з мінімальними побічними ефектами досягти максимальних позитивних змін у зовнішності. Пластична хірургія здобула естетичну функцію. 

Пластична хірургія сьогодення

Основні напрямки сучасної пластичної хірургії було закладено в 60–70 роки минулого сторіччя. Саме в ті часи був винайдений силікон, який надалі використовувався для корекції усіх можливих частин тіла, починаючи з грудей.

Сучасна пластична хірургія поставила перед собою цілі:

  1. Зробити процедури малоінвазивними.

  2. Активно запобігати видимим ознакам старіння.

  3. Покращити якість життя пацієнтів, які потребують хірургічного втручання.

Кожен напрямок максимально зіставляється з цими цілями. Це може бути реконструкція грудей, носа, обличчя, тіла, інтимна пластика чи пересадка волосся. Незалежно від своєї спеціалізації пластичні хірурги докладають максимальних зусиль, щоб потенційні переваги операції перевершували можливі ризики. 

Щоб отримати професіональну консультацію від спеціалістів з багатим досвідом, звертайтесь до клініки ANACOSMA — лідера пластичної хірургії та естетичної медицини в Україні.

 

18 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів