У випадку аварійних ситуацій об’єкти критичної інфраструктури Закарпаття працюватимуть на резервному живленні

У випадку аварійних ситуацій об’єкти критичної інфраструктури Закарпаття працюватимуть на резервному живленні
У випадку аварійних ситуацій об’єкти критичної інфраструктури Закарпаття: лікарні, підприємства водопостачання та станція невідкладної медичної допомоги працюватимуть на резервному живленні. Безперебійну роботу забезпечать дизельні генератори. Як в області підготувалися до критичних ситуацій, дізнавалися журналісти Суспільного.

 

Директор ужгородського "Водоканалу" каже: якщо електроенергію відключать, питною водою населення зможуть забезпечити. Мають 12 генераторів потужністю від 15 до 120 кіловатів і запас палива мінімум на тиждень.

"Для цього у нас є місткості, машини, є домовленості з суміжними нашими партнерами щодо розстановки по місту бочок для роздачі води. Виникає питання по водовідведенню — це очисні споруди, каналізаційно-насосні станції. Стовідсотково зробити альтернативне енергопостачання на всі об’єкти в місті неможливо. Буде вирішено питання з локаціями, де люди зможуть набирати воду", — пояснив директор.

Зі слів головного лікаря Закарпатської клінічної лікарні Юрія Яцини, у разі виникнення проблем з електропостачанням, хірургічний корпус та реанімація безперебійно працюватимуть за допомогою дизельного генератора.

"Він забезпечить нам роботу на невідкладний час, повністю забезпечивши подання енергії до хірургічного корпусу. Він може працювати довгий час безперебійно. Тільки треба заправляти його паливом. Відповідно, є і запаси дизелю, щоб забезпечити роботу мінімум на добу. А далі вже по ситуації", — розповів головний лікар.

Перебої в електропостачанні не вплинуть і на роботу екстреної медичної допомоги на Закарпатті. Диспетчери працюють 24/7. Щодня приймають до 800 викликів у день. Надія Смерека старша лікарка центральної оперативної диспетчерської каже:

"Коли в нас відключається в диспетчерській світло, включається одразу автономний блок живлення — дизельний генератор". Місткість бака у генераторі — 250 літрів. Він завжди у черговому стані і заправлений пальним", — каже лікарка.

У Закарпатській ОВА запевняють: тривалого відключення енергопостачання в регіоні не буде. Однак закликають заощаджувати електроенергію.

"Наразі немає підстав говорити про те, що будуть відключення. Разом з тим, можливо буде не вистачати потужності. І тоді, можливо, будуть планові відключення. Але сьогодні про це говорити ще рано. Якщо ж всі ми будемо заощаджувати електроенергію і ставитися до її використання помірковано, в принципі їх не буде. Таких відключень, або перепадів", — пояснив голова ОВА.

Суспільне Ужгород

 

12 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів