Переваги та недоліки одноденних контактних лінз

Переваги та недоліки одноденних контактних лінз

 

Контактні лінзи пройшли величезний шлях трансформації від своїх перших прототипів, які були вкрай не зручними та дискомфортними, до вдосконалення технологій, що роблять лінзи одним з найкращих засобів для корекції зору, завдяки своїй ефективності, легкості та гігієнічності.

Якщо ще в минулому столітті для покупців були доступні тільки лінзи на 12 місяців, то вже наше покоління може обирати найбільш зручний варіант для себе серед різноманітних термінів планової заміни: 3 місяці, місяць, кілька тижнів або ж одноденні контактні лінзи.

У чому полягають основні переваги таких лінз?

Основною причиною створення одноденних контактних лінз є ріст вимог до цієї продукції з точки зору гігієни. За день матеріал не встигне накопичити бруд, пил, органічні відкладення, саме тому люди, які надають перевагу таким лінзам, найменше страждають від ускладнень: подразнення, кон’юктивітів, кератитів та ін. Але це не єдина їх перевага: 

  • Легкість у використанні  — одноденні не потребують додаткового догляду, розчинів та масивних контейнерів для зберігання. Якщо вам доводиться часто їздити у відрядження, або подорожі такі лінзи будуть просто незамінними. 
  • Комфортні для очей — вони є значно легшими та практично не відчутні на оці, адже їх виготовляють з тоншого та м’якшого матеріалу. Клієнти, які користувалися лінзами бренду Solente (https://kyivlinza.ua/catalog/odnodnevnye-kontaktnye-linzy/producer_solente/ ) найчастіше підкреслюють саме цю перевагу одноденних лінз.  
  • Економічні — не потрібно витрачати додаткові кошти на засоби догляду. 

Що стосується недоліків одноденних контактних лінз, то їх практично не існує, за винятком одного — значно вища ціна, аніж лінз планової заміни. Хоча з іншого боку, одноденні позбавляють своїх власників від ризику появи інфекцій і захворювання очей. Виробники часто йдуть на поступки та пропонують знижку на оптову покупку лінз, так товари бренду Solente можна придбати за хорошою ціною, зі знижкою від 15%.

Кому особливо слід звернути увагу на одноденні контактні лінзи?

Обирати будь-які контактні лінзи варто лише після огляду у лікаря-офтальмолога та виписаного ним рецепту, адже самолікування може тільки нашкодити вашому зору. Що стосується одноденних контактних лінз,  тут фахівці зазвичай радять їх новачкам, які купують вперше та ще не звикли до носіння лінз. 

Одноденні контактні лінзи також стануть в пригоді:

  • людям, які ведуть активний спосіб життя або мають професію, що пов’язана зі складним плануванням графіку. Зазвичай, це спортсмени, мандрівники, яким буває складно стежити за планом заміни. 
  • людям, які схильні до алергічних реакцій на різноманітні препарати. Розчини, очищувачі для лінз планової заміни можуть мати побічний вплив на комфорт вашого зору та викликати подразнення. 
  • у випадках застуди (тут радять взагалі відмовитися від контактних лінз до моменту повного видужання, але якщо ви аж ніяк не можете цього зробити, то одноденні будуть значно безпечніші)

Загалом же, однозначної відповіді, які лінзи кращі: одноденні чи планової заміни, немає. Оскільки кожна людина обирає для себе той варіант, який задовольнить її потреби не тільки спираючись на фізичні характеристики продукції, а й на свій темп і спосіб життя. 

 

22 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів