Щоденний догляд за чутливою шкірою - як це робити правильно

Щоденний догляд за чутливою шкірою - як це робити правильно

 

Ясна річ, чутлива шкіра потребує особливого та дбайливого догляду, позаяк вона схильна моментально реагувати на зовнішні подразники. І робити це слід максимально уважно, ретельно та, що головне, правильно, аби уникнути всіляких неприємностей - подразнень, сухості, почервоніння тощо.

Обираємо косметичні засоби правильно

Маєте чутливу шкіру? Тоді вам обов’язково потрібно обирати спеціальні косметичні засоби, наприклад, від бренду CeraVe – це ефективна косметика, результат використання якої помітний чи не відразу.

Серед плюсів засобів цього виробника:

  • Є гіпоалергенними, тобто під час використання ви не стикнетеся з висипами, подразненнями, почервонінням та іншою подібною халепою;
  • Топ-вибір для різних типів шкіри. Косметика ідеально підходить як для чутливого шкірного покриття, так і для сухої, жирної чи комбінованої шкіри;
  • Оптимальне зволоження та захист. Завдяки унікальному складу косметика добре зволожує, живить та сприяє належному захисту шкіри від зовнішніх чинників.

Очищаємо шкіру дбайливо

Очищення є важливим моментом в процесі догляду за чутливою шкірою. А тому завжди використовуйте кращі косметичні засоби для очищення, які мають в своєму складі тільки безпечні компоненти, але без сульфатів, парабенів тощо.

Фахівці рекомендують очищати шкіру два рази на день - вранці та ввечері, щоб видалити забруднення та зайвий себум.

Обов’язкове зволоження

Чутлива шкіра, як правило, має схильність до сухості, тому потрібно регулярно використовувати зволожуючі косметичні засоби.

До речі, в CeraVe є ефективна зволожуюча емульсія для умивання, яка дозволяє вирішити чимало питань. Це не тільки зволоження, але й очищення, зміцнення гідроліпідного бар’єру.

Захищаємо шкіру від сонця

Ті, хто має чутливу шкіру, повинні подбати і про належний захист від сонця. Тому рекомендовано використовувати креми чи інші подібні засоби з високим SPF, які, власне, захищають  шкіру від шкідливого впливу ультрафіолетових променів.

Коли є змога - уникайте агресивних зовнішніх умов

Старайтесь не піддавати свою чутливу шкіру різким перепадам температури, намагайтеся довго не перебувати надворі, коли дме сильний вітер, або ж тримається спекотна погода. Все це може подразнювати чутливу шкіру, тому робіть все можливе задля її захисту.

Підсумовуємо

Дбайливий та правильний догляд за чутливою шкірою - запорука її здоров'я і краси. Зокрема вибирайте та застосовуйте кращі косметичні засоби, ретельно очищуйте шкіру, використовуйте зволожуючі засоби та захищайте її від шкідливих зовнішніх чинників.

Виокремлюйте достатньо часу для правильного і регулярного догляду за вашою шкірою, і вона радуватиме вас здоровим та сяючим виглядом.

 

21 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів