ЮНІСЕФ на Закарпатті запустив мобільні команди підтримки для сімей

ЮНІСЕФ на Закарпатті запустив мобільні команди підтримки для сімей
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» створили мультидисциплінарні мобільні команди, що надаватимуть комплексну підтримку сім’ям з дітьми.

 

Всього у рамках проєкту працює 50 мобільних команд в 11 областях центральної та західної України. Завдання мобільних команд – оперативно надати вразливим сім’ям необхідну соціально-психологічну допомогу і бути там, де ця допомога необхідна. До складу кожної команди входять психолог, соціальний працівник, юрист, медик та водій. Команда має власне авто та може виїжджати у найвіддаленіші куточки області, де немає інших можливостей для отримання необхідних послуг. Також команди працюють у центрах підтримки переселенців та консультують сім’ї дистанційно – телефоном або через відеозв’язок.

«Війна в Україні спричинила масштабну гуманітарну кризу. Мільйони сімей були вимушені шукати безпечніші місця для своїх дітей, залишаючи позаду своє звичне життя, втрачаючи доступ до базових продуктів та послуг. Важливо надати цим сім’ям екстрену допомогу та підтримку, аби повернути їм впевненість і контроль над життям. Мобільні команди – це комплексна допомога, головна задача якої – оперативно зреагувати на гострі потреби сім’ї і за потреби переадресувати її за більш спеціалізованою допомогою», – коментує Віталій Старіков, координатор проєктів захисту дітей Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

«Разом з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні ми розробили унікальний формат допомоги, за якого одна команда фахівців може одночасно надавати соціальну, психологічну, юридичну, базову медичну та гуманітарну допомогу постраждалим від військових дій», – розказує виконавча директорка МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» Галина Скіпальська. – «Крім цього, важливо було зробити ці команди мобільними – тобто здатними екстрено реагувати та здійснювати виїзди до людей, що потребують підтримки, навіть у віддалені куточки області».

До основних послуг мобільних команд належать: 

? перша психологічна допомога та психологічна підтримка;

? юридичне консультування;

? соціальна підтримка та соціальне обслуговування;

? медична допомога;

? надання гуманітарних наборів та інформаційних матеріалів.

У фокусі роботи мобільних команд – найуразливіші категорії: вагітні жінки, сім’ї з дітьми. Зокрема, комплексна допомога фахівців спрямована на збереження родин та підтримку батьків у організації належного рівня життя та виховання дітей.  

За перші два місяці роботи у Закарпатській області мультидисциплінарні мобільні команди надали понад 2 200 юридичних консультацій, майже 3 000 послуг психологічної підтримки, та більш як 4 000 консультацій соціально-психологічної допомоги з питань, пов’язаних з переселенням та війною.   Наразі 50 мультидисциплінарних мобільних команд працюють у Львівській, Закарпатській, Рівненській, Вінницькій, Дніпропетровській, Чернівецькій, Волинській, Житомирській, Хмельницькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях. 

Проєкт «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди» реалізується МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у рамках СПІЛЬНО – кризової програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), покликаної об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес партнерами для надання мультисекторальної допомоги сім'ям з дітьми, що постраждали від війни.

Вам або вашим близьким потрібна допомога? Звертайтеся до мультидисциплінарних мобільних команд за контактами: https://www.unicef.org/ukraine/mobile-teams

Контактна особа: 

  • Єлизавета Шкредова 
  • комунікаційна менеджерка проєкту 
  • +38 050 882 41 85

 

17 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів