Двох працівників Закарпатської митниці підозрюють у хабарництві

Двох працівників Закарпатської митниці підозрюють у хабарництві
Співробітники кримінальної поліції Закарпаття викрили на отриманні неправомірної вигоди двох митників. Останнім вже повідомлено про підозру та загрожує позбавлення волі з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади. Розслідування у справі триває.

 

Оперативники кримінальної поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури та за сприяння Департаменту внутрішньої безпеки Державної митної служби, викрили на вчиненні корупційних злочинів співробітників митного посту «Астей» на КПП «Лужанка». В ході проведення оперативних заходів поліцейські встановили, що група осіб, а саме радник митної служби ІІІ рангу та інспектор митної служби IV рангу, сприяли у незаконному ввезенні різних груп товарів без розмитнення. Відповідно за це вони вимагали грошову винагороду.

Правоохоронці вже провели ряд санкціонованих судом обшуків за місцем роботи та проживання митників. Наразі, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, вказаним особам вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тобто Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

За санкцією статті зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. У справі триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

17 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів