Що робити, якщо перегрівається iPhone

 Що робити, якщо перегрівається iPhone

 

Гріється iPhone: це нормально чи погано?

Користувачі iPhone часто помічають, що смартфон час від часу або постійно нагрівається без причини. При нормальному навантаженні він, як правило, трохи теплий. Тому різке збільшення його робочої температури може насторожувати. У зв'язку з цим власників цікавить, чи цей процес є нормальним. Фахівці сервісного центру SMART-Service готові розповісти про причини сильного нагріву «яблучного» пристрою та за необхідності провести ремонт айфона.

Основні причини перегріву смартфонів Apple

Фахівці виділяють три основні причини, через які телефон може нагріватися. До них відноситься використанням енергомістких додатків та ігор, заряджання батареї, тривала дія сонячних променів.

Ресурсомісткі ігри та програми

Для користувачів, які часто грають на айфоні, нагрівання телефону є нормальним явищем. При активації ресурсомістких ігор та програм відеочіп і процесор працюють на максимальній потужності, через що відбувається викид енергії. Це призводить до нагрівання АКБ. Тепло, що виділяється акумулятором, нагріває корпус телефону. Корпус бере на себе функції радіатора, поглинаючи зайве тепло, охолоджуючи внутрішні деталі та нагріваючи поверхню.

Великою ресурсомісткістю відрізняються програми для навігації. Відчути сильне нагрівання смартфона також можна, здійснюючи резервне копіювання файлів у хмарний сервіс, слухаючи музику або використовуючи телефон як модем.

Щоб знизити робочу температуру, гаджету потрібно на деякий час дати спокій. При цьому забороняється класти його поряд з пристроями, що виділяють тепло, під подушку або в кишеню пуховика. Достатньо залишити його на 15-20 хвилин на рівній поверхні за кімнатної температури. Через вказаний час айфон «охолоне».

Зарядка

Для смартфонів Apple грітися під час заряджання АКБ – також звичайне явище. Якщо власник грає, використовує програми або сидить у соцмережах, це також призводить до підвищення температури гаджета. Проте трапляються й особливі випадки. До них відноситься використання неякісного блоку живлення або зарядного кабелю. Вони здатні не лише «перегріти» айфон, а й спровокувати пожежу.

Щоб уникнути серйозних наслідків, смартфон потрібно комплектувати оригінальним акумулятором та заряджати сертифікованими зарядними пристроями. Крім того, під час заряджання АКБ забороняється накривати пристрій будь-чим або класти його під подушку.

Сонячні промені

Тривалий вплив прямих сонячних променів – одна з найчастіших причин нагріву смартфона. Однак це не означає, що його потрібно постійно тримати в тіні та уникати будь-якого потрапляння сонячних променів. На сайті виробника вказано, що робоча температура айфонів становить від 0 до +35 градусів. Сильний перегрів провокує одночасну дію відразу трьох факторів – прямих сонячних променів, зарядки та додатків. У цьому випадку на екрані пристрою з'являється повідомлення про перегрівання, після чого активується захисний режим.

У цьому випадку необхідно залишити смартфон у спокої та дати йому час охолонути. Якщо він при цьому заряджається, потрібно відключити ресурсомісткі програми та прибрати його в темне місце, де до нього не дістануться прямі сонячні промені.

Збої в програмному та апаратному забезпеченні

"Яблучні" телефони можуть нагріватися без істотних причин. Зазвичай цьому сприяє падіння, механічне пошкодження та потрапляння вологи. Виявити цю проблему самостійно неможливо. Тому при виникненні проблем краще звернутися до сервісного центру.

 

09 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів