"Закарпаття і війна. Фотохроніки". В Ужгороді відкрили фотовиставку

"Закарпаття і війна. Фотохроніки". В Ужгороді відкрили фотовиставку
50 світлин відомих закарпатських фоторепортерів та фотографів, які з перших днів повномасштабної війни фіксували події в області, розмістили на мальовничій кам’яній стіні Закарпатського обласного художнього музею ім. Й.Бокшая на площі Жупанатській, - інформує Ужгородська міська рада.

 

Це виставка про те, як Закарпаття стало прихистком для сотень тисяч переселенців – для когось на кілька днів, для когось на місяці, а хтось і залишиться тут. Про регіон, який зробив усе можливе, щоб люди, які втікали від війни, змогли тут відчути мирне життя і повірити, що воно повернеться і в їхні рідні міста. Кордони, вокзали, волонтерство, допомога військовим, прихистки – все це на виставці, зазначають в Ужгородському прес-клубі, який ініціював подію.

Заступник міського голови Ужгорода Артем Погорєлов на відкритті фотовиставки зауважив, що це хороша нагода кожному пригадати події, які відбувалися на Закарпатті, зокрема в Ужгороді, у перші дні війни. А комусь і дізнатися, як насправді живе область та люди в цей непростий час. «Це був для нас складний період. Фотографам, які зафіксували ці моменти на світлинах, дякую, ці емоції залишаться назавжди. Фото – дуже емоційно сильні. Люди збережуть все у пам’яті, а нові покоління зроблять для себе висновки», – додав Артем Вікторович.

На виставці експонуються роботи Сергія Гудака, Сергія Денисенка, Наталії Боднар, Яноша Немеша та Аттіли Федика. Переглянути їх можна сьогодні та завтра, 7 серпня.

 

07 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів