Дитячу залізницю в Ужгороді та Боржавську вузькоколійку передадуть на баланс облради

Дитячу залізницю в Ужгороді та Боржавську вузькоколійку передадуть на баланс облради
Дитячу залізницю в Ужгороді, а також Боржавську вузькоколійну залізницю передадуть на баланс Закарпатської обласної ради. За таке рішення на засіданні 7-ї сесії облради 28 липня проголосували 53 обласні депутати, — повідомили на сайті Закарпатської обласної ради.

 

Закарпатські депутати проголосували за згоду безоплатно передати із державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Закарпатської області Боржавську вузькоколійну залізницю ("Анця Кушницька"), яка знаходиться на території Берегівського і Хустського районів із дотриманням кількох умов: забороною відчуження отриманого майна у приватну власність та використання об'єктів комплексу за цільовим призначенням.

Передачею об'єктів у власність облради займатиметься комунальна установа "Управління спільною власністю територіальних громад" Закарпатської облради.

За словами голови облради Володимира Чубірка, експлуатація Боржавської залізниці коштує 7 мільйонів гривень на рік.

"З цієї суми три мільйони — це місцевий податок за землю. Тобто реальна експлуатація становить чотири мільйони. Треба, щоб вузькоколійка стала інструментом для створення туристичної атракції, робочих місць, розвитку сфери послуг та доходів місцевих громад. Також вона може займатися вантажними перевезеннями. Наприклад, транспортувати вугілля з Ільниці для подальшого перевантаження на станціях Берегово і Виноградово. Цей вид палива може стати стратегічним продуктом найближчої зими, і буде цікавим українському і європейському ринкам", — цитує Володимира Чубірка сайт облради Закарпаття.

Депутати також підтримали безоплатну передачу з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл і селищ дитячої залізниці в Ужгороді.

 

29 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів