На Закарпатті госпіталізували однорічну дівчинку після укусу змії

На Закарпатті госпіталізували однорічну дівчинку після укусу змії
На Закарпатті 26 липня госпіталізували однорічну дівчинку після укусу змії. Про це повідомили на Facebook-сторінці Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги.

 

Інцидент трапився у селі Жденієво. Дівчинка гралася на ковдрі у дворі, перед будинком. Аж раптом мама почула голосний плач.

"Коли через мить підбігла до малечі, то побачила на стегні два характерні отвори з краплинками крові. Одразу ж зателефонувала на «103»…", — йдеться у повідомленні.

Фельдшери, які приїхали на виклик, надали дитині меддопомогу та у стабільному стані транспортували до обласної дитячої лікарні в Мукачево. У дитини був невеликий набряк у місці укусу. Зважаючи на вік дівчинки, медики прийняли рішення покласти дитину в реанімаційне відділення під цілодобовий нагляд.

Виконувач обов'язків медичного директора Обласної дитячої лікарні Антон Кізман повідомив: "У дитини стан стабільний, прояви укусу мінімальні й загрози життю немає".

Що робити при укусах змії,— розповідають у Закарпатському територіальному центрі екстреної медичної допомоги.

Після укусу змії необхідно якомога швидше звернутись за допомогою до медиків. Якщо транспортування до лікарні потребує певного часу, надайте домедичну допомогу постраждалому.

  • Слід пити багато рідини й продезінфікувати рану.
  • На місце укусу потрібно накласти стерильну пов’язку з антисептиком.
  • Зніміть з ураженої кінцівки весь одяг, прикраси чи взуття.
  • За можливості прийміть 1–2 таблетки ліків проти алергії.
  • При транспортуванні покладіть уражену кінцівку на підвищення.
  • За можливості прикладіть до рани лід, обгорнутий у тканину.
  • Не намагайтесь обробляти рану додатково.
  • Не потрібно висмоктувати отруту: таким чином вірогідність зараження підвищується, до того ж небезпеці піддається й людина, в якої отрута опинилась у роті.
  • Не накладайте джгут на травму.
  • Не припікайте рану.
  • Не вживайте алкоголь.

У терцентрі екстреної меддопомоги повідомили, що у найтяжчих випадках наслідки укусу змії проявляються через 15-30 хвилин: запаморочення, нудота, блювота, діарея, підвищене потовиділення, тахікардія, втрата свідомості, набряк тканин та запалення лімфатичних вузлів. "Отрута гадюки справляє гемолітичну дію (викликає руйнування червоних кров’яних тілець крові) на людський організм. Після укусу на ураженому місці спостерігається болючий набряк із множинними дрібними крововиливами — геморагіями", — додали у центрі екстреної меддопомоги.

Укус змії має може мати серйозні наслідки у людей похилого віку, осіб зі зниженим імунітетом та у дітей.

 

27 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів