Чому не всі переселенці вчасно отримують виплати в Ужгороді, — пояснює директорка департаменту соцполітики

Чому не всі переселенці вчасно отримують виплати в Ужгороді, — пояснює директорка департаменту соцполітики
Майже 16 тисячам вимушеним переселенцям призначили виплати для внутрішньо переміщених осіб в Ужгороді. Такі дані станом на 26 липня в ефірі регіонального марафону "Суспільне.Спротив" розповіла директорка департаменту соціальної політики Ужгородської міської ради Алла Келемец.

 

За її словами, наразі в обласному центрі Закарпаття на обліку в департаменті соціальної політики перебуває 24 950 людей. "Призначили виплати 15 860 вимушеним переселенцям, з них через Дію призначили близько 5 тисячам осіб. 3,5 тисячі — люди, які звернулися через Дію і їм призначили допомогу інформаційно-обчислювальним центром Міністерства соцполітики", — розповіла Алла Келемец.

За словами директорки департаменту соціальної політики Ужгородської міської ради, причини затримки виплат ВПО можуть бути різні.

"Складність виникає в тому, що люди подавши заявку в ДІЇ мали можливість не 1 раз її подати. Є випадки, коли людина звернулася через Дію 33 рази. І відповідно, аби нам призначити, потрібно всі 33 справи відкрити, 32 відхилити та одну призначити", — розповіла Алла Келемец.

"Процес призначення тривалий. Звернувшись у Дію, нам приходить звернення приходить через програмний комплекс "Соціальна громада", ми маємо відкрити, перевірити всі заяви, відхилити дубляжі. Одну призначити. Далі передаємо інформацію на призначення на міністерство, міністерство перераховує кошти на Ощадбанк, а банк уже в ті банківські установи, які вказали люди у реквізитах", — розповіла директорка департаменту.

Причинами затримки виплат, за словами Алли Келемец, також можуть бути неправильно оформлені документи, чи невірно внесений номер телефону.

"Якщо виникають питання, щось не добре було заповнено в заявці на допомогу, то ми телефонуємо, щоб уточнити. Бувають випадки, що люди вказують номер картки замість IBAN (міжнародний номер банківського рахунку). Якщо допущена помилка в номері, то до людини не зможуть додзвонитися", — розповіла Алла Келемец.

Директорка департаменту соціальної політики додала: якщо затримки з виплатами є тривалими, потрібно звернутися до соцзахисту за місцем тимчасового проживання.

 

26 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів